Spouwmuurisolatie

Laat uw spouwmuurisolatie aanbrengen door een vakman!

Spouwmuurisolatie levert u de volgende voordelen op:

Besparing op uw jaarlijkse stookkosten

 • Dampdoorlatend en vochtbestendig
 • Geen koude binnenmuren meer
 • Gelijkmatige temperatuurverdeling in huis
 • Koeler huis in de zomer
 • Veilig en onderhoudsvrij
 • Hoge milieuscore
 • Goede garantieregeling

De methode

Nog geen spouwmuurisolatie? Dan doet u er goed aan om dit aan te laten brengen door Ravesteyn Gevelonderhoud. Onze vakmannen zorgen ervoor dat uw huis veilig en comfortabel geïsoleerd wordt.

Om uw muren te isoleren, worden er kleine gaten in de muren gemaakt volgens een van te voren berekend boorpatroon. Via deze gaten worden ISO-parels met een speciaal bindmiddel in de muur aangebracht. Dit doen we met een inblaaspistool. Deze ISO-parels zijn HR EPS grijze parels en worden ook wel HR++ genoemd. Meer info? Lees hier verder.

Bij Ravesteyn Gevelonderhoud kunt u erop rekenen dat uw spouwmuurisolatie wordt aangebracht door intern opgeleide isolatiespecialisten. Zo kunt u uw isolatieklus met het volste vertrouwen uit handen geven.

Impregneren van gevels

Ravesteyn Gevelonderhoud maakt uw gevel waterafstotend voor u door middel van gevelimpregneer. Het impregneren van uw gevel is een effectieve manier om lekkages, doorslaand vocht, vuil, vorstschade, algen en mossen te voorkomen. Na het impregneren van uw gevel, neemt het metselwerk maar liefst 95% minder water op.

Bij Ravesteyn Gevelonderhoud profiteert u van:

 • Bescherming tegen vocht(schade)

 • Betere isolatie en dus lagere energiekosten

 • Milieuvriendelijke werkwijze

 • Deskundig advies en vrijblijvende offerte

 • 20 jaar aan ervaring

 • 5 tot 10 jaar garantie

 

Meer informatie? Vrijblijvende offerte?

Bel 0348–689424 of vul ons contactformulier in. We zijn u graag van dienst!

Wat is gevel impregneren?

Gevel impregneren is een techniek waarmee uw gevel waterafstotend wordt gemaakt. Dit wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Wij voorzien uw gevel van een vloeistof die tot diep in het metselwerk en de stenen trekt en deze waterafstotend maakt. Ook blijft er een laagje waterafstotende vloeistof achter op uw gevel. Dit zorgt ervoor dat uw gevel vrij blijft van water, vuil en mos.

Zo impregneren wij uw gevel

Voor het impregneren van uw gevel hanteren wij een vast stappenplan. Ons stappenplan heeft zich keer op keer bewezen en zorgt ervoor dat wij telkens weer dezelfde hoge kwaliteit leveren.

Het Ravesteyn Gevelonderhoud stappenplan:

Controleren
Wij controleren uw gevel eerst op eventuele beschadigingen. Voor het voorkomen van vorstschade is het namelijk belangrijk dat de stenen en het metselwerk in goede conditie zijn.

Herstellen
Zijn er herstelwerkzaamheden nodig? Bijvoorbeeld aan gescheurde voegen? Dan voeren wij deze voor u uit.

Reinigen
Voordat we aan de slag gaan met impregneren, reinigen wij uw gevel grondig voor u. Dit zorgt ervoor dat de gevelimpregnering beter werkt.

Drogen
Na het reinigen, moet uw gevel goed drogen. Hoe lang dit duurt, hangt af van de weersomstandigheden.

Impregneren
Zodra uw gevel droog is, kunnen we beginnen met het impregneren. Hierbij laten we de vloeistof zeer precies over uw gevel ‘vloeien’. Wij kiezen voor vloeien in plaats van voor vernevelen, omdat dit ervoor zorgt dat de vloeistof dieper in de poriën van de stenen en voegen trekt.

Gevelimpregnering levert u de volgende voordelen op:

 • Uw gevel wordt waterafstotend

 • Uw gevel wordt beschermd tegen vochtdoorslag

 • Uw gevel wordt beschermd tegen vorstschade

 • Uw gevel wordt minder gevoelig voor mos, algen en schimmels

 • Uw gevel blijft ademend: vocht kan nog wel van binnen naar buiten

 • Uw gevel helpt u tot 25% te besparen op uw energierekening

 • Uw gevel wordt veiliger: impregneermiddel werkt brandvertragend

 • Uw gevel gaat langer mee

Wat als de gevel niet geïmpregneerd wordt?

 • De duurzaamheid van de gevel gaat achteruit

 • Vocht kan door de gevel de woning intrekken

 • De gevel is gevoeliger voor lekkages

 • De gevel wordt sneller vies doordat vuil zich aan het oppervlak hecht

 • Door achterblijvend water in de gevel kan vorstschade ontstaan

 • De gevel is gevoeliger voor de groei van mos, algen en schimmels

 • Er kan zoutuitslag op de gevel ontstaan

Lood vervangen

Ravesteyn Gevelonderhoud heeft de juiste expertise en ervaring in huis om het lood aan uw gevel en/of schoorsteen vakkundig te vervangen. Het plaatsen en vervangen van lood dient nauwkeurig te gebeuren, omdat dit veel invloed heeft op de duurzaamheid van uw woning of pand.

Lood wordt al eeuwenlang gebruikt om gebouwen waterdicht en waterkerend te maken. Bijvoorbeeld bij schoorstenen, dakkapellen, aanbouwen en platte daken. Na verloop van tijd slijt het lood. Het wordt dunner en kan uiteindelijk gaan scheuren. Dit kan leiden tot lekkages. Ook lood dat niet op de juiste manier geplaatst is, kan lekkages veroorzaken.

Het vervangen van lood

Lood vervangen kunnen we op twee verschillende manieren voor u doen. De eerste methode is het eenvoudigst en daarom ook het goedkoopst. We snijden dan het oude lood weg en frezen de lintvoeg eruit. Daarna wordt er nieuw lood aangebracht en vastgezet met een loodklem. Als laatst voegen we de lintvoeg nauwkeurig dicht. We gebruiken hierbij dezelfde kleur als uw bestaande voegwerk, zodat het een mooi geheel blijft. Deze manier van lood vervangen wordt vrijwel altijd toegepast op schoorstenen.

Bij de tweede methode gaan we een stuk grondiger te werk. Het lood wordt dan tot op het binnenblad vervangen. Er worden twee of drie lagen steen uit de buitenmuur gehakt, waarna het oude lood verwijderd kan worden. Vervolgens wordt het nieuwe lood op het binnenblad vastgemaakt en worden de stenen weer netjes ingemetseld. Uiteraard voegen we de muur in de kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk. Deze manier van lood vervangen is gebruikelijk bij aanbouwen met platte daken.

Uw gevel vakkundig renoveren

Ravesteyn Gevelonderhoud is u graag van dienst bij het vakkundig renoveren van uw gevel. Wij vervangen en plaatsen onder andere het lood voor u en zorgen voor professioneel voegwerk. Onze gedreven vakspecialisten gaan altijd nauwkeurig en kostenefficiënt te werk. Zo geniet u jarenlang van een gevel in topconditie.

Metselwerk en Scheurherstel

Metselwerk nodig voor uw nieuwbouw, aanbouw of renovatie? Ravesteyn Gevelonderhoud staat voor u klaar. Ook bij het vervangen van uw schoorsteen, het herstellen van zettingsscheuren en bij het herstellen en vervangen van gevels zijn wij u graag van dienst.

De vakkundigheid van de metselaar is bepalend voor het eindresultaat van uw woning of gebouw. Daarom werken wij alleen met ervaren professionals.

Bij een aanbouw, renovatie of restauratie is het belangrijk dat het nieuwe metselwerk goed aansluit bij het bestaande metselwerk. Bij gebruik van traditionele bouwmaterialen is het verschil minimaal. Het kiezen van het juiste materiaal is dus van groot belang.

Natuurlijk wil niemand te maken krijgen met een ingestorte gevel. Daarom is het van groot belang om ervoor te zorgen dat uw gevel goed onderhouden wordt. Als er niet is voldaan aan de zorgplicht, kan het zelfs zo zijn dat uw verzekering niet uitkeert. Om maar niet te spreken over de immateriële schade. Reden genoeg dus om aandacht te besteden aan uw gevel.

Helaas zijn niet alle gevels veilig. Er zijn al meerdere gevels ingestort in Nederland omdat deze niet op de juiste manier gebouwd waren. Dit komt doordat er in de laatste decennia van de vorige eeuw geen of niet correct gebruik gemaakt werd van roestvrijstalen spouwankers.

Om de veiligheid van uw gevel te controleren, kunnen wij een onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau voor u inschakelen. Zij kijken naar de hoeveelheid verankeringen en controleren of deze in goede staat zijn. Op basis daarvan krijgt u een advies op maat.

Voegen

Voegwerken van uw gevel

Uw gevel is uw visitekaartje. Met een slecht onderhouden gevel is het lastig om een goede indruk te maken. Ravesteyn Gevelonderhoud renoveert uw gevel voor u, zodat u weer met trots uw gasten kunt ontvangen. Wij repareren de voegen of vervangen deze.

Gevelrenovatie: voegwerken

Door slijtage, slecht voegwerk of mosgroei kunnen er scheuren ontstaan in een gevel. Regendoorslag krijgt dan vrijspel. Laat uw gevel daarom goed onderhouden en indien nodig renoveren.

Bij Ravesteyn Gevelonderhoud kunt u rekenen op:

 • Gedreven vakmannen die kwaliteitswerk leveren

 • Maatwerk met oog voor details

 • Geheel vrijblijvende analyse

 • Geheel vrijblijvende offerte

 • 20 jaar aan ervaring

Wij zorgen ervoor dat u de juiste keuze kunt maken door u goed te informeren. Onze specialisten maken een vrijblijvende analyse voor u en informeren u over de mogelijkheden. Dat is de service van Ravesteyn Gevelonderhoud.

Zo gaan we te werk

Geen gevel is hetzelfde, dus iedere klus vraagt om ander voegwerk. Over het algemeen gebruiken we de onderstaande planning.

Oude voegen verwijderen
We verwijderen de oude voegen en vervangen indien nodig beschadigde bakstenen. We verwijderen eventuele kapotte stenen en metselen nieuwe stenen in dezelfde kleur in. Zo blijft uw gevel een mooi en net geheel.

Uw gevel reinigen
Wij reinigen uw gevel grondig, waarbij vuil, mos en algen verwijderd worden. Wij gebruiken hiervoor één van onze standaard reinigingsmethoden.

Nieuw voegwerk aanbrengen
Om te beginnen kijken we samen met u wat voor kleur en type voeg we gaan gebruiken. Aan de hand van voorbeelden geven we u een duidelijk beeld van de mogelijkheden. Ook bespreken we met u de verschillende methodes die gebruikt kunnen worden.

Uw gevel impregneren
Het impregneren van uw gevel zorgt ervoor dat deze makkelijker schoon blijft. Uw gevel wordt beschermd tegen vocht, vuil, mos-, algen- en schimmelgroei. Zo blijft de nette uitstraling van uw pand behouden.


Ravesteyn Gevelonderhoud staat voor vakwerk van hoge kwaliteit. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Bel 0348–689424 of vul ons contactformulier in. Wij horen graag van u.

Gevels reinigen

Uw gevel laten reinigen

Wilt u ervoor zorgen dat uw gevel er netjes uitziet en bovendien langer goed blijft? Laat dan regelmatig uw gevel reinigen. Ravesteyn Gevelonderhoud is u hier graag bij van dienst.

Onze specialisten hebben ervaring met het reinigen van stenen, glazen, kunststof en aluminiumgevels. Dankzij deze ervaring weten we precies welke methode het beste bij uw gevel past. Zo krijgen we uw gevel keurig schoon, zonder deze te beschadigen. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor het verwijderen van graffiti.

Wij komen graag bij u langs om uw gevel te controleren op vervuiling en eventuele schade. Na deze controle, ontvangt u van ons een geheel vrijblijvende offerte.

Ook uw gevel door ons laten reinigen? Bel ons op 0348–689424 of vul ons contactformulier in.

Gevelreiniging voor particulieren

Maak gebruik van gevelreiniging door Ravesteyn Gevelonderhoud en geniet van een stralend schone woning. Naast het mooie plaatje, verbetert gevelreiniging ook de duurzaamheid van uw gevel. Het voorkomt namelijk dat uw gevel aangetast wordt door de agressieve bacteriën uit uitlaatgassen en zure regen.

Gevelreiniging voor bedrijven

Een verzorgd pand is onmisbaar voor ieder bedrijf. Ravesteyn Gevelonderhoud werkt al jaren voor tevreden opdrachtgevers. Wij bieden u het complete pakket, zowel voor eenmalige gevelreiniging als voor periodieke reiniging.

Laat u geheel vrijblijvend informeren over de gevelreiniging van uw bedrijfspand of complex. Bel 0348–689424 of vul ons contactformulier in. Onze specialisten staan voor u klaar.

Hoeveel kost gevelreiniging?

Gevelreiniging is maatwerk. Daarom hanteren we geen standaard prijzen. De kosten zijn afhankelijk van het type gevel, de staat van de gevel, de bereikbaarheid en het soort vervuiling. Wij brengen graag een vrijblijvende offerte op maat voor u uit. Neem contact met ons op via 0348–689424 of vul ons contactformulier in.

Gevelreiniging: verschillende methoden

Ravesteyn Gevelonderhoud gebruikt verschillende reinigingsmethoden. Wij adviseren u graag over welke methode het beste bij uw gevel past.

Chemische reiniging
Bij chemische gevelreiniging maken we gebruik van een mengsel van chemische stoffen. Welke stoffen we hierbij gebruiken, hangt af van het materiaal en de staat van uw gevel. Na de chemische reiniging wordt uw gevel grondig schoongespoten met water. Dit naspoelen is zeer belangrijk, om vlekken te voorkomen.

Stoomreiniging
Bij lichte vervuiling op de gevel is stoomreiniging ideaal. We maken hierbij gebruik van een hogedrukspuit. De vervuiling wordt verwijderd door warm water tegen de gevel te spuiten. Wij gebruiken hierbij geen chemische reinigingsmiddelen, waardoor deze methode zeer milieuvriendelijk is.

Zandstralen
Bij hardnekkige vervuiling kan het nodig zijn om de gevel te zandstralen. Dit is een zeer effectieve reinigingsmethode waarbij een mengsel van water en fijne zandkorrels gebruikt wordt. Indien deze methode verkeerd wordt toegepast, kan uw gevel beschadigd raken. Laat dit daarom alleen door ervaren vakmensen uitvoeren.

Hoe vaak uw gevel laten reinigen?

Hoe vaak is het nodig om uw gevel te laten reinigen? Op deze vraag kunnen we u geen standaard antwoord geven. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld het materiaal van uw gevel. Een gladde baksteen wordt bijvoorbeeld minder snel vies dan een poreuze baksteen.

Ook de impregnatie, de staat van uw gevel en de ligging van uw pand spelen een rol. Een gevel aan de zuidzijde hoeft over het algemeen minder vaak gereinigd te worden dan een gevel aan de noordzijde. Dit komt doordat een gevel aan de noordzijde gevoeliger is voor vocht. Hierdoor krijgen mossen, algen en schimmels meer kans om te groeien. Een gevel aan de zuidzijde is daarentegen weer gevoeliger voor verkleuringen door de zon.

Natuurlijk hangt de frequentie van de gevelreiniging ook af van de functie van het pand. Een kantoorgebouw waarbij de gevel het visitekaartje is, wordt vaker gereinigd dan een opslagpand of woning.

Stofvrij Hakken

Wij houden graag rekening met het milieu en het welzijn van onze klanten en medewerkers. Daarom werken wij met een stofvrij hak- en slijpsysteem. Aan dit systeem zijn krachtige afzuigers en filters gekoppeld. Zo beperken we het vrijkomen van kwartstof tot een minimum. Hierdoor is er minder overlast voor u en omwonenden.

Dit systeem helpt ons ook om te voldoen aan de milieuregels die in 2006 zijn aangescherpt. Met traditionele hak- en slijptechnieken is het erg lastig om aan deze eisen te voldoen. Voegenstof behoort sinds 2006 namelijk tot chemisch afval.

Voor het uithakken van voegen, is het cruciaal om de juiste diepte te bepalen. Sommige voegen zijn te smal of te zacht om uit te hakken. Deze worden daarom uitgeslepen. Uitslijpen kost wat meer tijd, maar geeft een zeer net resultaat. Vooral bij authentieke panden komt deze techniek goed van pas.

Wij geven u graag uitleg over onze werkwijze in een persoonlijk gesprek. Interesse? Bel ons op 0348–689424 of vul ons contactformulier in. Wij horen graag van u!


Voor meer informatie neem contact met ons op: 0348 - 689424

Contact

Ravesteyn Gevelonderhoud
Weijland 15
2415 BA Nieuwerbrug aan den Rijn
Tel.: 0348 - 689424
Mobiel: 06 227 46 577

Facebook