LOODVERVANGEN

Ravesteyn Gevelonderhoud heeft de juiste expertise en ervaring in huis om het lood aan uw gevel en/of schoorsteen vakkundig te vervangen. Het plaatsen en vervangen van lood dient nauwkeurig te gebeuren, omdat dit veel invloed heeft op de duurzaamheid van uw woning of pand.Lood wordt al eeuwenlang gebruikt om gebouwen waterdicht en waterkerend te maken. Bijvoorbeeld bij schoorstenen, dakkapellen, aanbouwen en platte daken. Na verloop van tijd slijt het lood. Het wordt dunner en kan uiteindelijk gaan scheuren. Dit kan leiden tot lekkages. Ook lood dat niet op de juiste manier geplaatst is, kan lekkages veroorzaken.

HET VERVANGEN VAN LOOD

Lood vervangen kunnen we op twee verschillende manieren voor u doen. De eerste methode is het eenvoudigst en daarom ook het goedkoopst. We snijden dan het oude lood weg en frezen de lintvoeg eruit. Daarna wordt er nieuw lood aangebracht en vastgezet met een loodklem. Als laatst voegen we de lintvoeg nauwkeurig dicht. We gebruiken hierbij dezelfde kleur als uw bestaande voegwerk, zodat het een mooi geheel blijft. Deze manier van lood vervangen wordt vrijwel altijd toegepast op schoorstenen.Bij de tweede methode gaan we een stuk grondiger te werk. Het lood wordt dan tot op het binnenblad vervangen. Er worden twee of drie lagen steen uit de buitenmuur gehakt, waarna het oude lood verwijderd kan worden. Vervolgens wordt het nieuwe lood op het binnenblad vastgemaakt en worden de stenen weer netjes ingemetseld. Uiteraard voegen we de muur in de kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk. Deze manier van lood vervangen is gebruikelijk bij aanbouwen met platte daken.

UW GEVEL VAKKUNDIG RENOVEREN

Ravesteyn Gevelonderhoud is u graag van dienst bij het vakkundig renoveren van uw gevel. Wij vervangen en plaatsen onder andere het lood voor u en zorgen voor professioneel voegwerk. Onze gedreven vakspecialisten gaan altijd nauwkeurig en kostenefficiënt te werk. Zo geniet u jarenlang van een gevel in topconditie.

Meer weten over LOODVERVANGEN

Contact

Follow us

© 2019 Ravesteyn Voegwerk & Gevelonderhoud BV

Realisatie: DiscoverDesign.nl