Gevelisolatie

Woning verduurzamen met gevelisolatie

Bij woning verduurzamen is gevelisolatie misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch is een gevel isoleren of de buitenmuren isoleren heel erg belangrijk. Gevels en buitenmuren kunnen wij op verschillende manieren voor u doen. Spouwmuurisolatie is een veel voorkomende oplossing die wij adviseren bij het duurzaam maken van woningen en appartementencomplex. Een goed geïsoleerde gevel betekent meer wooncomfort, betere temperatuurregeling en lagere energiekosten. Ravesteyn Gevelonderhoud geeft advies voor gevel verduurzamen met gevelisolatie.

Gevel isoleren

Een gevel isoleren is populair, want gevelisolatie heeft voordelen. Door het toepassen van gevelisolatie laat uw gevel minder warmte naar buiten en kou naar binnen. Vaak zien we dat gevels zonder isolatie verborgen energieslurpers zijn. Wanneer u kiest voor gevel isoleren gaat u direct meer energie besparen, omdat er geen kostbare warmte meer verloren gaat. Ander bijkomend voordeel is dat het in de zomer binnen veel koeler blijft.

Energie besparen

Vanzelfsprekend is dat minder energieverlies minder CO2 uitstoot betekent en dat heeft een positieve uitwerking op het klimaat. Om die reden nemen ook steeds meer woningbouwverenigingen, vastgoedeigenaren, gebouwenbeheerders en VVE’s gevelisolatie mee in het groot onderhoudsplan. En is het niet voor het milieu, dan is het wel voor het waardebehoud van de panden. Wanneer u Ravesteyn Gevelonderhoud inschakelt voor gevelwerk, kunnen wij u ook adviseren op het gebied van gevelisolatie en het verduurzamen van uw gevel.

Wat in de praktijk nog wel eens vergeten wordt is, naast gevelisolatie, goede ventilatie. Bij gevelonderhoud wordt de gevel goed geïsoleerd, waarbij ventileren een belangrijke taak wordt voor u als bewoner. Niet alleen voor de frisse lucht toevoer en een aangename luchtvochtigheid, ook voor uw gezondheid is goede ventilatie in woningen heel belangrijk. Om zo min mogelijk kostbare warmte te verliezen adviseren wij goede ventilatieroosters.

Hoe werkt gevelisolatie?

Als bouwkundig onderhoudsbedrijf biedt Ravesteyn Gevelonderhoud zich met name op het isoleren van spouwmuren, maar er zijn verschillende typen gevelisolatie. Naast spouwmuurisolatie is er buitenmuurisolatie of isolatie aan de binnenkant van de muur of gevel. Een spouwmuur moet breed genoeg zijn om deze te kunnen isoleren. Anders kiezen we voor buitenmuurisolatie, waarbij het isolatiemateriaal aangebracht wordt tegen de buitenmuren van uw woning. Er komt dan als het ware een laag over de buitenmuur. Hierna kan de muur of gevel netjes afgewerkt worden met gevelbekleding als metselwerk, hout of stucwerk. In sommige gevallen kan het nodig zijn om bij buitenmuurisolatie ook de kozijnen te vervangen voor een duurzame oplossing met isolerend glas. Dan wordt uw gevel extra duurzaam en isolerend. Verandert het aanzicht van uw woning dusdanig, dan kijken we samen of u een vergunning nodig heeft.

gevelisolatie duurzame gevel

Welke isolatie kiest u?

De keuze voor isolatie aan spouwmuur, buitenmuur of binnenmuur kunt u als particulier meestal niet zelf maken. Onze gevelspecialisten helpen u met vooraf een goed advies voordat we aan de slag gaan met gevelisolatie. Isolatie van gevels is afhankelijk van de bouwstijl met wel of geen geschikte spouwmuren. Gevels die groot onderhoud nodig hebben bekijken we vooraf goed. Zo kan gevelisolatie combineren met spouwmuurisolatie een slimme investering zijn.

In het kader van waardebehoud van woningen, verduurzamen en het besparen op energie voeren we veel gevelisolatie op buitenmuren uit. Is het verkrijgen van een vergunning niet mogelijk, dan kunnen wij ook de gevel isoleren van binnenuit. Hiervoor gebruiken we voorzetwanden met hoogwaardige isolerende materialen als gips, folies of speciaal hardfoam, waarbij de muur dikker wordt. Binnenzijde van de muur kunt u laten afwerken met een wandbekleding naar keuze.

Voordelen van gevelisolatie

Om u een goed beeld te geven zetten we de voordelen van gevelisolatie op een rij. Gevelisolatie zorgt voor extra duurzaamheid door minder warmteverlies, dus beter voor het milieu. Daarnaast is het investeren in gevel verduurzamen ook kostentechnisch interessant, want uw energierekening – met name gasverbruik – gaat omlaag. Met een goed advies van Ravesteyn Gevelonderhoud BV kiest u voor spouwmuurisolatie, buitenmuurisolatie of binnenmuurisolatie waarmee u een duurzame investering doet in uw woning. Goede isolatie in huizen zorgt voor een gunstiger energielabel en een hogere waardebepaling.

Subsidie verduurzamen woning

Wanneer u kiest voor gevel isoleren of een andere vorm van verduurzaming komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Zo is er de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE), meer informatie vindt u op de RVO website.

Laat u goed informeren door Ravesteyn Gevelonderhoud BV over gevelisolatie en duurzame gevels. Via ons online contactformulier kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor het verduurzamen van uw gevel.

U kunt Ravesteyn Gevelonderhoud BV ook volgen op LinkedIn.

Adres

Ravesteyn Gevelonderhoud B.V.
Rietveld 30F
3443 XC Woerden
0348 - 689424
info@ravesteyn-gevelonderhoud.nl