Spouwmuurverankering

Spouwmuurverankering in gevels is een belangrijk onderdeel van de gevelwerkzaamheden van Ravesteyn Gevelonderhoud. Spouwmuurankers zorgen ervoor dat de binnenmuur en buitenmuur van een pand goed verankerd zijn. Wanneer de verankering van de spouwmuur niet in orde is, kan uw gevel hard achteruit gaan. Ook kunnen onvoldoende of roestende spouwankers voor gevaarlijke situaties zorgen. Weersinvloeden als wind, regen, maar ook een zeeklimaat kunnen bestaande ankers aantasten. 

Als spouwankers eenmaal aangetast zijn door roest wordt ook de kwaliteit van uw gevel aangetast. Om de levensduur van uw gevel te verlengen kiest u voor spouwmuurverankering door Ravesteyn Gevelonderhoud. Wij zorgen voor het behoud van uw gevel, zodat uw gevel niet loslaat waardoor er onveilige situaties ontstaan. Dit kunt u voorkomen door voldoende spouwankers in uw gevel te laten plaatsen. 

Roestende spouwankers

Roest in de spouwmuurverankering kan scheuren in uw gevel veroorzaken. U wilt schade aan gevels en muren natuurlijk voorkomen. Controleer uw gevel bijvoorbeeld op eventueel uitbuigend of losgekomen metselwerk of het uitvallen van voegwerk. Wanneer de gevel instabiel is kan deze zorgen voor uitbuigend metselwerk en scheuren in de muur. Wind kan een behoorlijke kracht op het metselwerk zetten, maar ook een vloer van binnenuit zet druk op de gevel. Dit zijn met name zijwaartse bewegingen en dat noemen we buigende kracht. Een goede spouwmuurverankering voorkomt uitbuigend metselwerk in uw gevel. 

Scheuren in gevel of buitenmuur kunnen dus veroorzaakt worden door de spouwmuurverankering. Laat deze repareren door onze vakspecialisten in gevelonderhoud. Roestige spouwankers zijn vaak het gevolg van vocht en door de roestvorming verliezen de ankers hun kracht. Ravesteyn Gevelonderhoud kiest altijd voor de toepassing van RVS spouwankers, omdat deze vocht- en roestbestendig zijn en veel langer meegaan dan andere metalen spouwankers. 

station Amersfoort gevelrenovatie

Vocht in de gevel

Vocht in de gevel of muur kan verschillende oorzaken hebben. In sommige gevallen leidt vocht tot roestende spouwmuurverankering en dat wilt u voorkomen. Daarom is het raadzaam om vocht in gevel en muur te traceren en te verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan bouwvocht, condensatie, extra regenbelasting, optrekkend of doorslaand vocht, lekkend leidingwerk of een goot of regenwaterafvoer die niet goed afloopt. 

Spouwmuurverankering repareren

Schadelijke gevolgen van vocht in de gevel en roestige spouwmuurverankering dienen hersteld te worden. Laat uw pand beoordelen door Ravesteyn Gevelonderhoud en wij brengen advies uit voor het behoud van uw gevel. Wij kunnen beschadigd metselwerk herstellen en de spouwmuurverankering repareren.

U kunt Ravesteyn Gevelonderhoud BV ook volgen op LinkedIn.

Adres

Ravesteyn Gevelonderhoud B.V.
Rietveld 30F
3443 XC Woerden
0348 - 689424
info@ravesteyn-gevelonderhoud.nl