Lood vervangen

Wilt u lood vervangen aan gevel of schoorsteen, dan heeft Ravesteyn Gevelonderhoud daar de juiste expertise en ervaring voor in huis. Lood aan uw gevel of schoorsteen vakkundig en tijdig laten vervangen voorkomt eventuele onderhoudsproblemen zoals lekkages.

Het vervangen van gevellood is specialistisch werk en daarom adviseren wij een professioneel bedrijf in te schakelen. Eén van de specialismen van Ravesteyn Gevelonderhoud is lood in gevel vervangen. Voor veel zakelijke en particuliere opdrachtgevers hebben wij onderhoudswerkzaamheden met lood uitgevoerd. 

Waterdicht maken met lood vervangen

Lood plaatsen en vervangen dient nauwkeurig te gebeuren, aangezien deze vorm van bescherming invloed heeft op de levensduur van uw woning of pand. Al eeuwenlang wordt lood gebruikt om gebouwen waterdicht en waterkerend te maken. Zo passen wij lood toe bij schoorstenen, dakkapellen, aanbouwen en platte daken. 

Na verloop van tijd kan daklood gaan slijten, waardoor het dunner wordt en het loods uiteindelijk gaat scheuren. Scheuren in lood veroorzaakt lekkages en vormt schade aan uw pand. Ook als het lood niet op de juiste manier geplaatst is kan lekkage een gevolg zijn. Daarom schakelt u een specialist als Ravesteyn Gevelonderhoud in. 

lood vervangen

Werkwijze lood vervangen

Gevellood kunnen wij op twee verschillende manieren voor u vervangen. De eerste methode is het eenvoudigst en daarom ook de goedkoopste. Oude loodstrippen snijden we weg en de lintvoeg wordt eruit gefreesd. Daarna brengen onze gevelspecialisten nieuw lood aan, dat wordt vastgezet met een loodklem. Als laatst voegen we de lintvoeg nauwkeurig dicht. Bij lood vervangen gebruiken wij dezelfde kleur als uw bestaande voegwerk, zodat het een mooi geheel blijft. Deze manier wordt vrijwel altijd toegepast op schoorstenen.

Bij de tweede methode gaan we een stuk grondiger te werk. Het lood wordt dan tot op het binnenblad vervangen. Daarbij worden twee of drie lagen steen uit de buitenmuur gehakt, waarna we het oude gevellood verwijderen. Vervolgens maken we het nieuwe lood vast op het binnenblad en worden de stenen weer netjes ingemetseld. Ook hier herstellen we de voegen van de muur in de kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk. Ravesteyn Gevelonderhoud hanteert deze werkwijze bij een aanbouw met plat dak. 

Uw gevel renoveren

Ravesteyn Gevelonderhoud is specialist in gevel renoveren. Wij vervangen en plaatsen lood aan uw gevel en zorgen voor een nette afwerking met professioneel voegwerk. Onze gedreven gevelspecialisten gaan altijd nauwkeurig en kostenefficiënt te werk. Zo kunt u jarenlang genieten van een mooie, goed onderhouden gevel. 

U kunt Ravesteyn Gevelonderhoud BV ook volgen op LinkedIn.

Adres

Ravesteyn Gevelonderhoud B.V.
Rietveld 30F
3443 XC Woerden
0348 - 689424
info@ravesteyn-gevelonderhoud.nl